Política

Milers de persones clamen "Ja n'hi ha prou!" en la tradicional manifestació del 25 d'abril a València

Les càrregues al barri del Cabanyal, el tancament de repetidors de TV3, la censura de les fotos al MuVIM o el cas Gürtel han marcat la protesta

Milers de persones, 50.000 segons l'organització, s'han manifestat aquest dissabte als carrers de València en commemoració del 25 d'abril, aniversari de la Batalla d'Almansa de 1707 en mans de les tropes de Felip V, sota el lema "Ja n'hi ha prou!". Tradicionalment convocada per Acció Cultural del País Valencià, enguany a la concentració també s'hi han sumat forces d'esquerres i nacionalistes, sindicats i col·lectius com Salvem el Cabanyal o No a la corrupció.

La marxa ha reivindicat un canvi de rumb polític al País Valencià que, en paraules del president d'ACPV, Eliseu Climent, "ha arribat a una degradació ètica insòlita".

Enguany, fets recents com les càrregues al barri del Cabanyal, el tancament de repetidors de TV3, la censura de les fotos al MuVIM o el cas Gürtel han marcat la protesta, acompanyats de consignes per la independència dels Països Catalans i crits en contra dels dirigents del govern valencià i l'Ajuntament de València.

La manifestació ha sortit a les sis de la tarda des de la plaça Sant Agustí de Valencià i ha marxat sense incidents pels carrers de Sant Vicent, plaça de l'Ajuntament, carrer de les Barques, Parterre i carrer de la Pau, finalitzant a la plaça de la Reina. L'actor Toni Agustí ha estat l'encarregat de llegir un manifest que ha estat una crida a continuar la tasca dels valencians que van superar la derrota d'Almansa "fent possible que avui continuem existint com a poble".

Els actes de commemoració del 25 d'abril a València es clouran amb el concert d'aquesta nit al pàrquing del Campus dels Tarongers amb Eina, Orxata Sound System, Oprimits, Kòdul i Reincidentes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.