Política

Esperanza Aguirre diu que "Barcelona està sotmesa al caos però ara resulta que l'important és la brometa de Rajoy"

Aguirre ha assegurat que el que va voler dir Rajoy és que aquest és un tema "molt seriós que debaten els científics"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha qualificat avui de "brometa" les paraules del president del PP, Mariano Rajoy, sobre el canvi climàtic, a mateix temps que ha afirmat que les va fer en to "col·loquial i jocós". "Barcelona està sotmesa en el caos, amb 200.000 ciutadans que no poden arribar al treball i no poden agafar els trens però ara l'important és la brometa que ha fet el senyor Rajoy", ha afegit.

Aguirre ha assegurat que el que va voler dir Rajoy és que aquest és un tema "molt seriós que debaten els científics". A més ha plantejat que aquesta polèmica és "molt útil per al PSOE" i ha recalcat que l'Important és "resoldre els problemes dels ciutadans".

Aguirre ha reclamat al PSOE que no vingui amb la "cortina de fum, que tant hi fa el que sigui: el que digui Rajoy sobre el canvi climàtic o les conversacions del rei". "Aquí s'ha de parlar dels problemes dels ciutadans i si volen parlem de com el PSOE en la seva campanya electoral, enlloc de parlar d'això, fa promeses demagògiques i culte a la personalitat, volent parlar de la Z, ha subratllat.

Els consensos "s'han dinamitat"
Per altra banda, ha indicat que el problema que té l'estat espanyol és que alguns "consensos que entre tots els partits" s'havien construït el 1978, en aquesta legislatura "s'han dinamitat". Ha aprofitat per recalcar com exemple d'aquesta ruptura del consens, el projecte de Llei de Memòria, "que és la cirereta d'aquesta legislatura" socialista.

Per Aguirre, és "totalitari" que es vulgui "imposar" la memòria, ja que aquesta és quelcom "particular, individual de cadascú" i ha afegit que "la història és una cosa d'historiadors, no una cosa que hagi de decidir el govern".

Ha recordat que al 1978 tots els partits van fer esforços "immensos" perquè tot tenien "consciència de l'heroisme" i de les traïcions i els horrors que als dos bàndols es van viure" i ha insistit en que li sembla malament és "que s'acabi amb el consens, això és la base i l'arrel".

En aquest sentit, ha explicat que l'estat espanyol porta trenta anys de democràcia i durant aquest temps han estat "16.000 milions d'euros els que s'han dedicat a reparacions amb mitjans, s'han fet esforços importantíssims des d'abans de la Constitució en el reconeixement a totes aquestes persones". També ha dit que entre tots s'hauria d'arribar al consens de que la història del país hi és per "aprendre de tot allò bo i tractar de repetir-ho, i per que tot allò dolent no serveixi mai d'excusa per tornar a repetir-ho".

Ana Botella recolza Rajoy
Per altra banda, la delegada de Medi Ambient de l'Ajuntament de Madrid, Ana Botella, ha recolzat les declaracions de Mariano Rajoy sobre el canvi climàtic i ha recordat que Rajoy "sí que va firmar el Protocol de Kyoto, mentre que Al Gore, aleshores vicepresident d'Estats Units, no ho va fer". Botella ha matisat que Rajoy va voler dir "que el medi ambient és més que el canvi climàtic".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.