Política

El Govern central qualifica el vídeo de Rajoy de "demagògic" i demana calma als líders del PP

El PSOE considera que "Rajoy busca que es produeixin incidents en el Dia de la Hispanitat"

Les reaccions al vídeo amb format institucional del líder popular Mariano Rajoy ha suscitat tota mena de crítiques. La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega ha destacat que, segons el seu criteri, el vídeo és una "mala ocurrència" amb una posada en escena "estrident, demagògica i sectària" que s'emmarca en una actuació "exagerada" del PP en què "s'exhibeixen actituds que a vegades més bé recorden a una altra època".

"Busca incidents"
El portaveu del PSOE a la Comissió d'Interior del Congrés, Antonio Hernando, ha denunciat que l'objectiu de la campanya del PP del 12-O és "dividir i crispar als ciutadans, ja que l'única cosa que busca Rajoy és que es produeixin incidents" durant la celebració del Dia de la Hispanitat. A més, Hernando ha qualificat d'intolerable que el PP "usurpi els símbols nacionals, que són de tots, i els utilitzi de manera partidista per confrontar en lloc de per unir".

"Com el NO-DO"
Josep-Lluís Carod Rovira també s'ha pronunciat sobre el vídeo en una entrevista a Catalunya Ràdio. El vicepresident de la Generalitat considera que "sembla un NO-DO, franquista" i "ridícul". Ha considerat "exagerat que algú que pretén ser el president del Govern "s'atorgui un format que correspon més a un Cap d'Estat que no a un dirigent d'un partit polític".

"El rei amb barba"
El portaveu d'IU-ICV al Congrés i candidat d'ICV-EUiA a les eleccions generals, Joan Herrera, ha titllat el missatge de "molt solemne i molt ridícul". Ha dit que, en el vídeo, Rajoy semblava "el rei amb barba".

Joan Herrera, a qui "no sorprèn" que el PP "s'emboliqui amb la bandera" i que la faci servir "com a arma d'agitació", ha qualificat de "lamentable" que la "dreta tan nacionalista, excloent i extrema vulgui continuar amb els mateixos esquemes de campanya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.