Política

Pujol lamenta que no s'hagi reconegut "el mèrit extraordinari" de Suárez durant la transició

En el 30 aniversari de les primeres eleccions després de la dictadura, Pujol recorda els comicis com "una festa"

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha lamentat que no s'hagi "fet justícia" a la figura de l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez i que no se li hagi reconegut el "mèrit extraordinari que va tenir durant la transició", tot i haver desenvolupat una "molt bona" gestió.

Pujol ha recordat, amb motiu del trentè aniversari de les primeres eleccions després de la dictadura, que aquells comicis van ser com "una festa llargament esperada". "Era una cosa nova, una cosa desconeguda", ha explicat, que tots els espanyols "estaven esperant".

Així mateix, Pujol ha rememorat que durant la campanya electoral van arribar a Espanya membres de partits de diferents països que feia que vivien "40 anys en democràcia" i quedaven sorpresos de l'èxit dels actes electorals.

En aquest sentit, ha assenyalat que els espanyols estaven entusiasmats i acudien multituds als mítings polítics, una cosa que els estrangers no entenien, perquè en els seus països la democràcia "ja havia estat digerida".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.