Política

Rosa Díez es dóna de baixa del PSOE

La possible cap de llista del partit impulsat per Basta Ya renuncia a la seva acta d'eurodiputada

Rosa Díez ha fet avui el pas d'abandonar formalment el PSOE, partit en el que ha militat durant més de trenta anys, al temps que ha renunciat de la seva acta d'eurodiputada. L'exmilitant socialista ha assegurat que ha pres aquesta decisió per "defensar amb més eficàcia i llibertat" les seves idees. En conferència de premsa a Bilbao, Díez ha destacat que ha arribat a la conclusió que prefereix complir els seus "compromisos amb els ciutadans" abans que "seguir les instruccions del partit".

Ara Rosa Díez té les mans lliures per liderar el nou partit que es constituirà a partir de la Plataforma Pro, grup procedent de Basta Ya i propugnat per entre d'altres, l'escriptor Fernando Savater. Sobre aquest nou partit, que es presentarà oficialment el 29 de setembre a Madrid, Díez ha refusat que es crei "per disputar els vots de ningú", al temps que es planteja "parlar" amb altres partits com Ciutadans, de cara a possibles aliances.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.