Política

Ciutadans a la basca

Fernando Savater promou la creació d'un partit contrari al "nacionalisme obligatori" que prioritzi la lluita contra ETA

El filòsof Fernando Savater i el professor de la UPV Carlos Martínez Gorriarán encapçalen una plataforma per promoure la creació d'un nou partit polític que, com un mirall basc de Ciutadans, s'oposi al que anomenen "nacionalisme obligatori". Així mateix, la lluita contra ETA serà un dels pilars d'aquesta formació, que sorgeix de la iniciativa de personatges vinculats a l'organització Basta Ya.

La plataforma, constituïda dissabte passat a Sant Sebastià per unes 45 persones, treballa amb la intenció de presentar-se e les eleccions generals previstes per a l''any 2008, amb la intenció d'aportar "noves propostes polítiques per als problemes considerats més urgents".

La nova formació i el seu discurs "no nacionalista" no oculta la seva complicitat amb Ciutadans-Partido de la Ciudadania, amb qui no descarta vincular-se en cas que la formació antinacionalista catalana "comparteixi els compromisos i les línies principals" del nou projecte basc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.