Política

La direcció d'ERC rebutja celebrar un congrés extraordinari alhora que ratifica el "no" a l'Estatut

Els sectors crítics Reagrupament i Esquerra Independentista queden en minoria a les votacions del Consell

Tota la direcció d'ERC, inclòs el president Josep-Lluís Carod-Rovira, ha votat avui a favor d'una resolució que ratificava el "no" a l'Estatut com "l'opció que millor reflecteix el rebuig" del partit a "un text retallat i insuficient".
El Consell Nacional d'ERC celebrat avui ha aprovat també la resolució presentada per l'Executiva del partit per a ratificar la celebració del congrés del partit l'estiu del 2008 i rebutjar així la proposta de diversos sectors crítics de la formació de fer un congrés extraordinari per a rellevar a l'actual direcció.


Després de les recents declaracions de Carod, on denunciava el vot negatiu al referèndum de l'Estatut com l'"error" que ha causat els mals resultats electorals d'ERC, el conseller nacional del partit al Baix Llobregat Pep Canals ha presentat una proposta de resolució en aquest òrgan de direcció del partit per a ratificar el "no" d'ERC a l'Estatut, tot i que ha apuntat que "potser no va ser entès per part de l'electorat" republicà.

En canvi, no s'ha aprovat una altra resolució presentada pel conseller nacional Jordi Brilles, recolzada pel corrent crític Esquerra Independentista, que era més taxatiu en reclamar que no es torni a fer "cap qüestionament públic" del vot d'ERC a l'Estatut, on hi havia una crítica clara al president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira. Aquest text, que ha pogut ésser plantejat perquè ha aconseguit les signatures de més de 30 consellers (un 15% del total), ha obtingut 98 vots en contra, 27 a favor i 19 vots en blanc.

El mateix membre de l'Executiva i elegit candidat a les generals, Joan Ridao, ha reconegut que el text impulsat per Esquerra Independentista "implícitament tenia una intencionalitat clara de reprovar" Carod per les declaracions contràries al 'no' a l'Estatut "i en això el Consell Nacional s'ha expressat clarament en contra". "Ha quedat clar en la votació que el Consell Nacional i el conjunt de la direcció sense cap tipus de fissures està en contra" de la reprovació al president, ha afirmat Ridao.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA