Política

Ridao serà el cap de llista d'ERC al Congrés

El fins ara portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha estat avui elegit pel Consell Nacional del seu partit com pròxim cap de llista a les eleccions al Congrés dels Diputats per 149 vots a favor, 13 en blanc i cap en contra. Ridao ha aconseguit el suport de les diverses "famílies" i sectors que conviuen dins d'Esquerra Republicana.

La seva candidatura, ha explicat Ridao, neix amb la vocació de "ser forta i útil a Madrid" per la qual cosa aspira "com a mínim" a mantenir el grup parlamentari propi d'ERC, cosa que comporta disposar d'un mínim de cinc diputats (actualment té vuit).

El ja candidat d'ERC al Congrés considera que durant la pròxima legislatura el seu partit serà "la força més útil del catalanisme a Madrid, vista l'equidistància entre PP i PSOE en la que s'ha instal·lat CiU, i en vista, també, que els vots del PSC i d'ICV-EUiA són vots captius del PSOE".

El sector crític
Sobre l'acusació del sector crític del seu partit Reagrupament.Cat que ERC ha ofert, durant la present legislatura, suport "gratis" al PSOE a Madrid, Ridao ha explicat que Esquerra se sent "orgullosa" d'haver coincidit amb l'esquerra espanyola en algunes qüestions que contribueixen a crear polítiques socials progressistes.

Després de matisar que ERC "només ha recolzat dos dels Pressupostos de l'Estat" elaborats per l'actual govern del PSOE, el candidat al Congrés d'Esquerra ha indicat que s'han aconseguit "una part important" de les quatre condicions que va posar el seu partit per votar la investidura de Zapatero.

Aquestes quatre condicions eren la retirada del Pla Hidrològic Nacional votat conjuntament pel PP i CiU, la retirada de les tropes de l'Iraq, el retorn dels "papers de Salamanca" i la presència del català en les institucions europees.

Ridao ha volgut deixar clar, no obstant això, que després de la "decepció profunda" que ha provocat en el seu partit l'actitud del PSOE pel que respecta "al debat territorial" i "l'Espanya plural", la pròxima legislatura significarà "una nova etapa" en la que el suport als socialistes espanyols estarà molt condicionat a la consecució d'"espais de sobirania" per Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.