Política

Ridao aconsella desenvolupar Estatut sense esperar què faci Madrid

El portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha aconsellat aquesta nit al govern català que apliqui ("desplegui") el nou Estatut "sense esperar al que faci Madrid" i que, en la negociació de traspassos, "vagi per la via directa" i utilitzi "el que s'ha après els últims anys".

"Si jo fos del govern, que no ho sóc, i a vegades fins i tot l'he de suportar", el que faria, ha afirmat Ridao, "és 'desplegar' l'Estatut" en tot el que sigui possible realitzar des de Catalunya "i no esperar al que faci Madrid" amb el text.

El portaveu parlamentari d'ERC, que com a ponent estatutari va ser un dels "pares" de l'Estatut del 2006, ha indicat "que va pagar la pena iniciar el procés de reforma de l'anterior Estatut", encara que "després el desenllaç no fos l'esperat, perquè el text retallat a Madrid va provocar la fractura i la desunió dels partits catalans".

Després de lamentar el "fracàs pedagògic" que ha comportat l'elaboració de l'Estatut perquè "les enquestes ens diuen que només un 1% de la població mostra interès ara pel que representa el text", Ridao ha atribuït "la resistència i la lentitud" amb la qual es desenvolupa el procés d'aplicació estatutària "sobretot, a la inèrcia centralista dels ministeris".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.