Política

Fidel Castro, gran absent en la commemoració revolucionària presidida per Raúl

El líder cubà, Fidel Castro, ha estat el gran absent de l'acte oficial en commemoració del 26 de juliol que encapçala el seu germà Raúl Castro, president provisional del país des de fa un any.

Raúl Castro, de 76 anys, vestit de verd oliva i acompanyat per tres dels comandants de la revolució, Ramiro Valdés, Juan Almeida i Guillermo García Fredes, ha ocupat la presidència de la Plaça de la Revolució de Camagüey, on els esperaven ja els membres del Govern i nombrosos dirigents del Partit Comunista de Cuba.

Raúl Castro ha reconegut que l'illa no ha superat encara el "període especial" i ha admès la necessitat d'ajustos "estructurals" per a impulsar la productivitat i el desenvolupament econòmic. Així, ha avançat que s'estudia incrementar la inversió estrangera en el país.

En un discurs autocrític, Castro ha advertit que "no hi haurà solucions espectaculars. Es necessita temps i sobre tot treballar amb serietat i sistematicitat".

Més de 100.000 persones, segons fonts oficials, han participat en l'acte convocat a Camagüey per a commemorar el frustrat assalt a la caserna Montcada, el 26 de juliol de 1953, considerat l'inici de la revolució cubana i la festa gran de Cuba.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.