Política

Evo Morales declara que existeix una "doble moral" en la qüestió nuclear iraniana

El president de Bolívia, Evo Morales, creu que en la qüestió nuclear iraniana existeix una "doble moral" per part d'Estats Units i Europa, segons una entrevista publicada avui al setmanari L'Espresso.

A l'entrevista, feta amb motiu de la seva visita a Itàlia entre el 28 i el 30 d'octubre, Morales defensa l'aliança signada entre ell i el líder iranià, Mahmud Ajmadineyad, al setembre passat i rebutja les crítiques abocades per Estats Units.
A la pregunta de si està segur que Iran només vol usar l'energia de l'àtom de forma pacífica i no per a construir la bomba atòmica, respon: "i si així anés? Amb quina credibilitat protesten els Estats Units i algunes nacions europees que ja la tenen?". I agrega: "És el triomf de la doble moral. La nostra proposta és que a l'ús militar de l'energia nuclear renunciïn tots, no només Teheran".

Radicals i reformistes llatinoamericans
El mandatari bolivià explica també les relacions entre les diferents visions polítiques a Llatinoamèrica i assegura que "no existeix fractura entre radicals i reformistes", en reproduir la terminologia de l'entrevistador, que assenyala entre els primers a Cuba, Veneçuela, Bolívia i Equador i a Argentina, Brasil, Xile i Uruguai entre els segons.

Sobre la nacionalització de les telecomunicacions i el contenciós que s'ha obert amb la companyia Telecom Itàlia, Morales contesta que "Roma no és la seu justa per a les controvèrsies jurídiques". De tota manera, a Itàlia, penso revitalitzar amb nous acords l'interès d'Europa per la comunitat andina", ha assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.