Política

Benach opina que ERC no ho va fer "bé del tot" demanant el "no" a l'Estatut

Considera que Carretero i Bertran "han obtingut una pista mediàtica molt superior" al que representen a ERC

El president del Parlament i dirigent d'ERC, Ernest Benach, ha admès avui que el seu partit no ho va fer "bé del tot" quan va votar en contra de l'Estatut, tot i que tampoc tenia "una altra opció" ja que els republicans no van aconseguir els seus objectius de finançament i autogovern durant les negociacions.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, Benach ha defensat avui les declaracions que va fer la setmana passada el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, quan va acusar els líders dels moviments crítics d'ERC, Reagrupament.cat, Joan Carretero, i Esquerra Independentista, Uriel Bertran, així com les joventuts del partit (JERC) de la pèrdua de vots dels republicans per haver forçat un no a l'Estatut.

El president del Parlament ha abonat l'"autocrítica" de Carod afirmant que, amb el rebuig a l'Estatut, ERC va perdre una "part important" de l'electorat. En el el referèndum "el 60%" de l'electorat republicà va abandonar el partit, segons ha recordat Benach.

Sobre els corrents crítics amb la direcció d'ERC, Benach ha opinat que Carretero i Bertran "han obtingut una pista mediàtica molt superior" al que representen a ERC. Tot i això, ha puntualitzat que "els adversaris polítics" del partit són els que "estan fora". És per aquesta raó que "tots" els militants, segons Benach, han d'"arremangar-se" per obtenir el millor resultat a les eleccions generals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.