Política

10 dels 21 condemnats per l'11-M inicien una vaga de fam

Alguns d'aquests presos ja van estar en vaga de fam durant el judici

10 dels 21 condemnats en la sentència pels atemptats de l'11-M han iniciat una vaga de fam per protestar per les penes imposades pel tribunal, que consideren desproporcionades.
Segons fonts penitenciàries, alguns dels presos van iniciar la vaga ahir al matí, altres al migdia i una tercera part la va iniciar a la nit.

Els presos que han iniciat vaga de fam i que es troben a la presó de Villena són Otman El Gnaoui (condemnat a 42.924 anys), Jamal Zougam (a 42.922), Hassan El Haski (a 15), Youssef Belhadj, Fouad El Morabit i Mohannad Almallah Dabas (els tres condemnats a 12 anys).

Els altres quatre presos són: Rachid Aglif, condemnat a 18 anys a la presó madrilenya d'Alcalá Meco, on també hi ha Basel Ghalyoun (12 anys); Mohamed Larbi Ben Sellam, intern a la presó d'Aranjuez i condemnat a 12 anys, i Abdelmajid Bouchar, que ha de complir 18 anys a la presó de Valdemoro.

Sis dels condemnats són reclusos de la presó Alacant II a Villena, mentre que altres quatre compleixen condemna a diverses centres penitenciaris de la Comunitat de Madrid.

Fonts d'Institucions Penitenciàries han recordat que alguns d'aquests presos ja van estar en vaga de fam durant el judici. Als presos se'ls està donant el tractament habitual en aquests casos, i són supervisats per metges que segueixen la seva evolució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.