Política

Zapatero es reuneix amb Sarkozy a la Moncloa

El govern francès proposa a l'espanyol com a recompensa al tractat simplificat, suport en terrorisme i immigració

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha reunit a Madird amb el president francès, Nicolas Sarkozy. Durant la reunió, Zapatero espera conèixer de primera mà la seva posició respecte a la negociació de la Constitució europea. Entre altres qüestions, en la reunió han de tractar de temes com la lluita antiterrorista o les relacions bilaterals.

Fonts de l'executiu han destacat la importància d'aquesta trobada i han assegurat que no suposarà cap obstacle entre els dos països el fet que Zapatero hagués donat suport a la rival de Sarkozy a les presidencials franceses, Ségolène Royal. Un cop finalitzada la reunió, Sarkozy s'entrevistarà amb el cap de l'oposició Mariano Rajoy a la residència de l'ambaixador de França i amb el rei Joan Carles I al palau de la Zarzuela.

I és que fins ara les declaracions conegudes de Sarkozy sobre la reforma del Tractat constitucional -s'ha manifestat a favor d'un text simplificat- les ha fet en qualitat de candidat a la presidència francesa, d'aquí l'interès per conèixer en aquests moments quin és la seva posició.

El portaveu de Sarkozy, David Martinon, va indicar ahir dimecres que el president francès considera que la visita a Madrid "pot ser útil per fer avançar" el projecte de convertir la Constitució en un tractat simplificat, idea sobre la qual espera que el Govern espanyol "sigui receptiu".

Segons Martinon, el govern francès proposa a l'espanyol com a recompensa al tractat simplificat, suport en terrorisme i immigració. Sarkozy també preveu parlar amb Rodríguez Zapatero sobre les relacions bilaterals, els problemes dels enllaços elèctrics i ferroviaris transpirinencs i les autopistes marines per a mercaderies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.