Política

Traslladen els acusats a la capital del Txad per al judici

El Tribunal Suprem de Txad ha ordenat que el cas contra els 16 detinguts a Abéché (est) per l'intent de segrest de 103 menors per portar-los a França es traslladi a Djamena, la capital, segons han informat fonts del Ministeri d'Afers Estrangers espanyol.

"El Tribunal Suprem acaba de decidir el trasllat a Djamena", ha indicat un portaveu d'Exteriors, que ha precisat que s'espera que "en qualsevol moment" els acusats de complicitat en els delictes de segrest i estafa, siguin conduïts des d'Abéché fins a la capital.

Demanda per estafa
Un matrimoni de la Catalunya nord ha demandat per estafa a l'ONG Arca de Zoé. La parella diu que va pagar 2.400€ a l'ONG per acollir a un dels nens i que en últim moment els van avisar que havien estat eliminats de la llista de famílies d'acollida, segons expliquen al diari L'Indépendant de Perpinyà.

El matrimoni denuncia "el mecanisme sectari" de l'organització, a la que acusen d'haver-los mentit des del primer moment.

Les intencions de l'ONG
L'associació Arca de Zoé, acusada al Txad de segrest de menors, tenia un projecte concret que era "salvar de la mort centenars de nens de Darfur i traslladar-los a França", però al Txad la missió de Children Rescue, el nom que va adoptar per a la seva operació humanitària, era una altra: "Crear un centre mèdic per als nens a l'est del país", segons una ordre de missió redactada per la mateixa ONG que avui publica el diari francès Le Parisien.

Eric Breteau, el responsable de l'associació, no va revelar mai de manera oficial les seves veritables intencions, tal com figura en una de les ordres de missió redactada per ell mateix per a les autoritats txadianes, en què es parla de crear "durant un temps mínim" de dos anys "un centre per a nens", incloent-hi "un centre d'acollida d'urgència per a menors sols i un lloc mèdic avançat", segons publica el diari.

Les autoritats txadianes afirmen que han estat enganyades. "Sobre el paper, la seva intenció inicial era molt noble. Qui no donaria suport a un projecte així? Per això els vam donar l'autorització. Estem sorpresos de comprovar que, finalment, havien vingut per a una altra cosa", diu Hourmadji Moussa Doumgor, ministre de Comunicació i portaveu del Govern txadià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.