Política

El Defensor del Poble no recorre l'Estatut andalús

La institució considera que la feina de garantia de drets i llibertats ja es satisfà amb el recurs contra el de Catalunya

El Defensor del Poble, Enrique Múgica, no interposarà recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei Orgànica de reforma de l'Estat d'Andalusia "davant les nombroses peticions rebudes en aquest sentit i després d'un complex i rigorós procés d'anàlisi", segons un comunicat del seu gabinet.

Múgica apunta que "tot i que les qüestions suscitades per aquesta norma puguessin ser, en part, semblants a les que van motivar el recurs sobre l'Estatut català", entén que "la seva feina de garantia de drets i llibertats públiques dels ciutadans, i de vigilància del seu principi d'igualtat, en el marc de les reformes estatutàries, ja es dóna per cumplimentada en l'esmentat recurs".

Tanmateix, puntualitza que "els textos posteriors no incorporen novetats significatives que necessitin d'una nova intervenció en l'exercici de la seva legitimació constitucional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.