Política

Brown anuncia la retirada de mil soldats en una visita sorpresa a Bagdad

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha anunciat a Bagdad que el contingent britànic present a l'Iraq podria reduir-se en mil militars, fins als 4.500, abans de final d'any.

Per la seva banda, el seu homóleg iraquià, Nuri al Maliki, ha anunciat després de la seva entrevista amb Brown que les tropes del seu país prendran el control total sobre la seguretat a la província meridional de Bàssora en un termini de dos mesos.

Per sorpresa
Brown ha arribat a Bagdad en una visita sorpresa, en què s'ha reunit amb els líders iraquians per discutir sobre la reducció de tropes britàniques en aquest país.

Brown, que ha visitat per primera vegada l'Iraq com a primer ministre des que va succeir a Tony Blair al juliol, s'ha reunit amb el seu homòleg, Nuri al Maliki. El britànic també planteja entrevistar-se amb altres líders xiïtes i sunnites de l'Iraq amb la finalitat d'abordar la situació de la seguretat al país.
La visita coincideix amb les informacions difoses avui als mitjans britànics sobre la possibilitat de que Brown estigués estudiant una reducció del contingent britànic destacat al sud de l'Iraq de 5.000 militars a 3.000.

Segons la BBC, els assessors militars han descartat la total retirada de les tropes del Regne Unit destacades al país àrab, però han informat a Brown que, tan aviat com la seva missió es limiti a entrenar i a supervisar les forces de seguretat irquianes, serà possible reduir-ne el número.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.