Política

Almenys 70 morts i un centenar de ferits en un atemptat a Bagdad

El cotxe bomba es trobava aparcat en una plaça del centre de Bagdad on hi ha una mesquita xiïta

L'explosió d'un cotxe bomba al centre de Bagdad ha provocat almenys 75 morts i més d'un centenar de ferits, segons han informat fonts policials.

Després d'un nou recompte de víctimes, les fonts asseguren que els morts ja superen la setantena, quan fa unes hores s'havia notificat que eren 40. Els ferits ja arriba als 130.

Com a conseqüència de l'atemptat, el més sagnant de les últimes setmanes als carrers de Bagdad, molts cotxes han quedat totalment cremats i dificulten l'accés de les ambulàncies al lloc dels fets per evacuar els ferits.

En el moment de l'explosió del cotxe bomba, que es trobava aparcat a la plaça, on hi ha una mesquita xiïta, hi havia molt gent.

"Els equips de rescat encara busquen supervivents entre la runa dels edificis que s'han esfondrat com a conseqüència de la gran explosió", han assegurat les fonts policials, que no descarten que el número de víctimes augmenti.

L'explosió coincideix amb la gran ofensiva que tropes iraquianes i nord-americanes han llançat aquest matí contra la insurgència en Baquba, al nord-est de Bagdad, en que han mort almenys 22 presumptes rebels vinculats a Al-Qaida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.