Política

La líder opositora birmana surt de casa seva per reunir-se amb el Govern

La líder opositora birmana Aung San Suu Kyi ha sortit avui de casa seva, on ha complert arrest domiciliari dotze dels últims divuit anys, per reunir-se amb el nou interlocutor oficial designat per als contactes entre ella i el Govern, el general retirat Aung Kyi, segons han informat fonts diplomàtiques.

Tres automòbils han arribat al seu habitatge i l'han traslladat a un edifici del Govern, on era previst que es reunís amb Aung Kyi, segons han informat fonts diplomàtiques que han requerit l'anonimat per motius polítics. El general retirat ,i viceministre de Treball, Aung Kyi va ser nomenat per al càrrec aquest 8 d'octubre amb la missió específica de mantenir el contacte amb Suu Kyi.

Intercessió de la ONU
D'altra banda, l'expert en drets humans de les Nacions Unides Paulo Sergio Pinheiro ha anunciat avui que sol·licitarà a la Junta Militar birmana poder entrar a les presons quan viatgi al país el mes que ve i intentar així determinar el nombre de persones que van morir i van ser detingudes el mes passat durant la repressió de les manifestacions contra el règim.

En una roda de premsa, ha indicat que els seus plans són visitar Birmània immediatament després que ho faci l'enviat especial de les Nacions Unides, Ibrahim Gambari, el retorn del qual al país asiàtic ha estat avançat per a la primera setmana de novembre. L'ONU espera que la visita de Gambari faciliti el diàleg entre la junta militar i l'oposició.

Drets Humans
El Consell de drets humans va urgir una investigació immediata sobre la situació dels drets a Birmània durant una reunió d'emergència aquest 2 d'octubre en la qual va condemnar la repressió de les autoritats contra els monjos budistes, activistes polítics i civils que el mes passat van protagonitzar les manifestacions més massives que havia vist aquest país en gairebé 20 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.