Política

Condolezza Rice manifesta "dubtes seriosos" en la política d'Espanya a Cuba

La secretària d'Estat nord-americà, Condolezza Rice, ha donat per normalitzades les relacions amb l'Estat espanyol encara que, davant el ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha mostrat "dubtes seriosos" per la política espanyola a Cuba. Considera que no es pot dialogar amb un règim "antidemocràtic".

En la seva primera visita a Madrid, Rice ha assegurat compartir amb Espanya la defensa de la democràcia i la llibertat en Cuba i el desig "d'aliniar millors tàctiques", però ha reconegut les seves "reserves" en el resultat de la política del govern Zapatero a la illa.

Moratinos ha fet veure a Rice que les polítiques d'Espanya i els Estats Units "són complementàries, no són contradictòries" i s'ha mostrat esperançat en que els resultats aconsegueixin convèncer-la.

El ministre ha destacat que la visita de Rice ha servit per constatar que les relacions entre Madrid i Washington estan "plenament normalitzades" després dels "alts i baixos" que va provocar la retirada de tropes de l'Iraq.

Amb tot, en la reunió, no s'ha parlat de la possibilitat que Zapatero i el president dels EUA, George Bush, puguin mantenir una trobada en els pròxims mesos, qüestió que ha marcat la relació bilateral després que l'exèrcit espanyol sortís de l'Iraq.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.