Política

Rice visitarà Espanya l'1 de juny

Rice participarà en una reunió del G-8 i en una conferència sobre Pau i Seguretat a Orient Mijà

La secretària d'Estat nord-americana encarregada dels afers exteriors, Condoleezza Rice, farà una gira per Espanya, Alemanya i Àustria entre el 30 de maig i l'1 de juny, segons una nota del Departament d'Estat dels EUA.

En una breu nota, el Departament explica que Rice visitarà Madrid l'1 de juny, de tornada cap als Estats Units, i que mantindrà una reunió "amb funcionaris espanyols", sense especificar-ne res més.

La visita de Rice serà la primera que fa un alt funcionari del govern de George W. Bush a Espanya després de l'arribada al poder de José Luis Rodríguez Zapatero, l'abril del 2004.

Des que Zapatero va retirar les tropes espanyoles de l'Iraq, les relacions entre els governs espanyol i nord-americà es van refredar força.

El 30 de maig, Rice assistirà a la reunió de ministres d'Exteriors del Grup dels 8, que se celebra a la localitat alemanya de Postdam. L'endemà viatjarà a Viena, on se celebrarà una taula rodona sobre Pau i Seguretat a Orient Mitjà.

La gira europea finaltizarà a Madrid. La nota no especifica amb quins funcionaris espanyols es reunirà Rice, però es dóna per segur que un serà el ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.