Política

Garzón envia a la presó els detinguts per 'kale borroka'

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha ordenat avui l'ingrés a la presó incondicional i comunicada dels set joves detinguts aquesta setmana a Gexto i Berango (Biscaia) per integració en organització terrorista i diversos delictes de kale borroka, tot i que un d'ells, Zigor Goikoetxea, podrà eludir-la amb una fiança de 6.000 euros per motius de salut, han informat fonts jurídiques.

Els set detinguts -Aner Minenza, Lander Labajo, Josu Rodríguez, Txomin Guezuraga, Mikel de Gregorio, Joseba Elgorriaga i Zigor Goikoetxea- han declarat de manera ininterrompuda durant més de sis hores davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, al qual han negat tots els fets que se'ls imputen.

En concret, el magistrat els ha interrogat per més d'una desena d'actes de terrorisme del carrer ocorreguts des del 2004 a la comarca Uribe-Kosta, entre ells el llançament d'artefactes incendiaris contra diverses sucursals bancàries i l'atac al metro de Bilbao que es va produir el passat dia 11 durant la jornada de lluita convocada per l'esquerra abertzale amb motiu de la detenció de la cúpula de Batasuna.

Dos dels set joves empresonats, Mikel de Gregorio i Joseba Elorriaga, van partipar, segons Garzón, "en l'elaboració de diversos còctels molotov que anaven a utilitzar a una acció terrorista contra el domicili d'un regidor socialista".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.