Política

10 detinguts a Guipúscoa per actes de 'kale borroka'

Agents del Cos Nacional de Policia han detingut 10 persones a Guipúscoa per la seva presumpta participació en actes de kale borroka comesos en aquesta província des del 2005, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista.

Els detinguts haurien comès als últims tres anys més de 20 sabotatges al triangle que uneix les localitats d'Errenteria, Oiartzun i Lezo. Entre aquests atacs terroristes hi figuren els comesos contra les subestacions elèctriques que van deixar sense subministrament de llum la zona i l'incendi de l'estació de tren d'Errenteria.

Els arrestos, que han tingut lloc a les localitats d'Errenteria, Oiartzun i Arrasate, han anat acompanyats de nombrosos registres, entre els quals hi ha els habitatges dels detinguts, diversos locals i, com a mínim, una herriko taberna. Els detinguts pertanyen a l'estructura de l'organització juvenil il·legalitzada SEGI a la província de Guipúscoa.

Les investigacions que han portat a la desarticulació d'aquest grup s'han fet gràcies a la Brigada Provincial d'Informació de Guipúscoa. L'operació està dirigida pel titular del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.