Política

Es busca lletrista per a l'himne espanyol

El COE impulsa una iniciativa per dotar de lletra la 'Marcha Real'

L'absència de lletra de l'himne espanyol podria deixar de ser una característica diferenciadora respecte la immensa majoria d'himnes nacionals del món si fructifica una proposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE), que fa d'altaveu d'una sèrie de queixes elevades per diferents esportistes espanyols, en el sentit que, al no tenir lletra l'himne d'Espanya, els seus representants esportius no poden cantar mentre sona en competicions oficials.

Segons es desprèn de la proposta del COE, el  fet que els esportistes que se senten identificats amb Espanya s'hagin de limitar a cantussejar o a mirar el cel mentre escolten l'himne els situa en una situació de desavantatge davant aquells esportistes que s'identifiquen amb himnes amb lletra.

Música militar
La Marcha Real, en tant que marxa militar concebuda per a desfilades, no ha tingut mai lletra oficial tot i que històricament hi ha hagut diverses temptatives de dotar-la de text. Una de les últimes en fracassar va ser impulsada per José Maria Aznar en la seva etapa de president del govern, coincidint amb la compra dels drets d'autor de la música. La intenció d'Aznar però, no va tenir gaire ressò.
 
Ara, intentant superar aquell fracàs, el Partit Popular s'ha afanyat a sumar-se a la iniciativa  demanat que al Parlament es crei una comissió que s'ocupi de dotar de lletra la música militar en un termini de tres mesos. Des de les files del PSOE, el ministre d'exteriors, Miguel Ángel Moratinos ha mostrat el seu suport a la proposta, i ha assegurat que està disposat a cantar amb tota la passió que calgui el nou himne.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.