Política

Detenen dos pakistanesos a l'Hospitalet i Madrid per relació amb el finançament de cel·lules islamistes

La policia espanyola ha actuat conjuntament amb l'FBI dels estats Units

La policia ha detingut a Madrid i l'Hospitalet de Llobregat dos pakistanesos vinculats a finançament del terrorisme internacional, als quals se'ls imputa un presumpte delicte d'integració i col·laboració amb organització terrorista. L'operació policial ha comptat amb la col·laboració de l'FBI nord-americà.

Els detinguts, Anar Mohammad Shan i Preces Mehmood Sandhu, es dedicaven a la canalització de fons destinats a membres o simpatitzants d'organitzacions terroristes islamistes radicals tant a Espanya com a l'estranger. Els lliuraments de diners van es feien a Madrid i Barcelona.

En els quatre registres practicats -dos a Madrid, un a l'Hospitalet de Llobregat i un altre a Barcelona-, els agents han confiscat documentació bancària amb ordres de transferència de diners a països àrabs per valor de 53.000 euros i 7.000 euros en efectiu, així com documentació i nombrós material informàtic, telèfons mòbils, nombrosa documentació de ciutadans pakistanesos i diverses cintes de vídeo.

Dos anys d'investigació
L'operació es va iniciar l'octubre del 2005, en el marc de la coordinació i col·laboració entre la policia espanyola i l'FBI americà. Les investigacions desenvolupades durant els dos anys següents van permetre descobrir actuacions delictives emmarcades en el sistema Hawala, un dels que utilitzen els terroristes per al seu finançament, per un import de 1.000.000 d'euros.

En concret, mitjançant aquest sistema aconsegueixen desviar els diners obtinguts amb el tràfic de drogues cap a organitzacions islamistes radicals i grups terroristes ubicats al Pakistan i altres països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona