Política

Castro defensa el sistema electoral cubà

Per al líder cubà, les eleccions al seu país son "l'antítesi" de les que se celebren als Estats Units

El convalescent líder cubà, Fidel Castro, ha defensat el sistema electoral cubà en la seva columna d'opinió Reflexiones que cada setmana publiquen els diaris oficials Granma i Juventud Rebelde. Per a Castro les eleccions cubanes són "l'antítesi" de les que es celebren als Estats Units, país on "el primer de tot és ser molt ric, o comptar amb el suport de molts diners".

En el seu article, titulat Elecciones, Castro critica els sistema electoral dels EUA perquè, diu, "ningú pot aspirar a un càrrec polític si no disposa de milions de dòlars". Aquest fet, afegit que en les eleccions presidencials "pot guanyar el candidat amb una minoria dels vots nacionals" es contraposen al sistema cubà, on vota "més del 90 per cent dels ciutadans". Per a Castro, el fet que calguin molts diners per aspirar a presidir els Estats Units fa que que a les eleccions nord-americanes "cada cop hi votin menys persones", al temps que es multipliquen els casos de "fraus, trucs, discriminació ètnica i fins i tot violència".

L'article de Castro coincideix amb les eleccions municipals convocades per a aquest diumenge a Cuba. Es desconeix si Castro exercirà el seu dret a vot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.