Política

Hezbol·lah ja controla tota la part musulmana de Beirut després de la rendició de les milícies progovernamentals

Hezbol·lah ja controla tota la part musulmana de Beirut després que les milícies progovernamentals deposessin les armes en l'únic districte que quedava fora del control del moviment xiïta, segons han informat les forces de seguretat, que han precisat que l'exèrcit s'ha desplegat a la zona.

Hezbol·lah havia aconseguit el control de tota la part musulmana de la capital, a excepció del districte de Tarek al Yadeedi, una zona majoritàriament sunnita i lleial al govern. Les milícies partidàries de l'executiu de Saad al Hariri havien iniciat negociacions amb Hezbol·lah per rendir-se, després de tres dies d'enfrontaments que han causat un mínim d'onze morts i 30 ferits.

Els combats, els més greus des de la guerra civil de 1975-1990, han esclatat aquesta setmana després que el govern prengués la decisió d'actuar contra la xarxa de telecomunicacions de Hezbol·lah, una mesura que el moviment ha qualificat de "declaració de guerra".

La presidència de la Unió Europea ha instat a l'organització xiïta libanesa Hezbol·lah, que encapçala l'oposició del seu país, a suspendre "totes les activitats rupturistes" i ha demanat el final immediat de la violència al Liban.
La presidència comunitària ha lamentat, en un comunicat, la violència que està afectant Beirut des de fa tres dies i que, fins ara, ha fet 11 morts i 30 ferits. "Demanem a Hezbol·lah que abandoni les activitats rupturistes" amb els partidaris prooccidentals i "comenci a ocupar un paper constructiu al país", afegeix la nota.

El país no té president des del mes de novembre, quan va expirar el mandat d'Emile Lahoud davant de la falta d'acord entre la coalició governamental i l'oposició liderada per Hezbol·lah.

A més, ha insistit en la postura europea que els partits libanesos només solucionaran l'actual crisi per mitjans pacífics i preservant la sobirania i la independència del país.

Reunió d'urgència
L'Aràbia Saudita, un dels principals suports del govern libanès, ha demanat una reunió urgent dels ministres d'Exteriors de la Lliga Àrab per discutir la crisi que actualment travessa el Líban, segons ha informat la cadena de televisió Al-Arabiya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.