Política

L'exèrcit libanès entra a Trípoli mentre Beirut recupera la calma

Líban

L'exèrcit libanès ha començat a prendre posicions en alguns barris de la ciutat de Trípoli, on durant tota la nit s'han enfrontat seguidors progovernamentals i opositors. Els combats han començat poc després que Hezbol·lah es retirés dels carrers de Beirut.

Segons l'Agència Nacional de Notícies del país, el desplegament de les forces armades s'ha produït poc després que acabessin els combats entre simpatitrzants del líder de la majoria parlamentària, el sunnita Saad Hariri, i integrants de l'opositor Parit Demòcrata Àrab, que està format majoritàriament per xiïtes.

Els durs enfrontaments, que van començar dissabte a la nit i s'han allargat fins aquest diumenge, han causat com a mínim un mort i diversos ferits.

Els combats entre Hezbol·lah i l'exèrcit libanès van començar quan el govern va decidir declarar il·legal la xarxa de comunicació d'Hezbol·lah i destituir el general Wafic Shuqeir , pròxim a Hezbol·lah, com a responsable de l'aeroport internacional de Beirut. Aquesta decisió va ser revocada aquest dissabte, fet que va permetre acabar amb els enfrontaments, que han causat un mínim de 36 morts i 128 ferits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.