Política

Zapatero diu que Espanya està en un "vaixell segur" davant la tempesta creada per la crisi hipotecària dels EUA

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit avui que Espanya es troba a un "vaixell segur" davant de la tempesta originada a l'economia internacional per la crisi hipotecària dels Estats Units.

En roda de premsa conjunta amb el primer ministre portuguès, José Sócrates, al final de la XXIII Cimera portuguès espanyola, ha refusat avançar si el programa electoral del PSOE preveurà alguna mesura fiscal de xoc per tornar diners als ciutadans i evitar la desacceleració econòmica. "Formen part del programa electoral", ha dit Zapatero pel que ha demanat "esperar al programa electoral".

El president del Govern ha justificat la "solidesa" de l'economia espanyola en la creació de tres milions d'ocupacions, l'"augment del capital físic i en inversió" i en un superàvit dels comptes del 2% del PIB, elements, ha assenyalat, que donen a Espanya "un marge important de maniobra per reaccionar".

En canvi, ha admès que Espanya té un "problema de preus" com a conseqüència de la pujada de la inflació. "És el principal problema, que com ha explicat el vicepresident econòmic ha de moderar-se, especialment a partir de març, per acabar 2008 segurament per sota del 3%", ha dit.

En aquest sentit, va recordar que el Govern té un conjunt de mesures destinat a les famílies "molt important, en matèria de pujada de pensions, de pujada del salari mínim interprofessional, de prestació per naixement", juntament amb la rebaixa de l'IRPF o de l'Impost de Societats. "Per descomptat seguirem fent totes les mesures que calguin", ha assenyalat.

En al·lusió a la política econòmica del president estatunidenc, avalada, ha dit, per persones com l'expresident d'Endesa Manuel Pizarro, 'fitxat' pel PP, ha assegurat que les receptes que fracassen són les dels neoconservadors, Zapatero ha dit estar molt lluny d'aquest model i a prop d'un "model productiu, de cohesió, de benestar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona