Política

Ossama bin Laden fa una crida a la jihad per "alliberar la terra palestina" en el 60è aniversari d'Israel

El líder de l'organització terrorista Al-Qaida, Ossama bin Laden, ha fet una crida a la jihad per "alliberar la terra palestina" i ha assegurat que seguirà lluitant contra els israelians i que no cedirà ni un territori palestí, en un missatge sonor emès aquest divendres amb motiu del 60è aniversari de la creació de l'Estat d'Israel.

Aquest anunci l'havia insinuat en una carta apareguda en diverses pàgines web on es publiquen missatges islamistes amb un bàner on s'anunciava l'aniversari de la creació de l'Estat d'Israel com a tema central, ha explicat Laura Mansfield, experta en missatges dels milicians islàmics.

En un missatge previ, del 20 de març, Bin Laden va demanar als musulmans que mantinguin la lluita contra les forces nord-americanes a l'Iraq com un camí per "alliberar Palestina".

En aquesta ocasió, la carta està dirigida a la "població occidental" i es titula Les causes del conflicte pel 60è aniversari de l'ocupació de l'Estat d'Israel.

Al-Qaida ha anunciat atemptats contra jueus tant dins com fora d'Israel, expressant el seu suport a la causa palestina. Però tot i les seves crides per establir una organització permanent als territoris palestins, fonts dels serveis d'intel·ligència dels Estats Units asseguren que no hi ha proves de la presència de la xarxa de Bin Laden.

Aquest anunci coincideix amb l'estada de George W. Bush a l'Estat d'Israel, després d'una visita en què ha reiterat incansablament el seu recolzament i amistat amb el poble jueu, així com el seu compromís de lluita contra les amenaces que l'envolten, com són els moviments de Hamàs, Hezbol·lah i Al-Qaida i l'Iran per l'adquisició d'armament nuclear.

Després de la visita a Israel, aquest divendres Bush i la seva dona volen cap a l'Aràbia Saudita per continuar la seva gira pel Pròxim Orient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.