Política

Ossama bin Laden amenaça la UE amb un "greu càstig" per la publicació de les caricatures de Mahoma

El líder d'Al-Qaida, Ossama bin Laden, ha amenaçat la Unió Europea amb "un greu càstig" per la publicació de les caricatures del profeta Mahoma, que els musulmans consideren ofensives.

En un missatge d'àudio difós per internet, Bin Laden ha dit que les caricatures formen part d'una croada en la qual ha implicat el papa, Benet XVI.

El missatge porta per títol La resposta serà el que veieu, no el que sentiu, segons l'administrador del fòrum d'internet Al Ekhlaas, afiliat a Al-Qaida.

L'avís del missatge ha aparegut en vermell, assenyalat com a urgent. No va acompanyat de cap imatge del líder terrorista ni del símbol del braç mediàtic d'Al-Qaida, As Sahab, que sol divulgar els missatges de vídeo i àudio del líder de l'organització.

Les caricatures de Mahoma es van publicar per primera vegada al diari danès Jyllands-Posten el setembre del 2005, però la crisi es va desencadenar quan altres diaris les van tornar a publicar el 2006, provocant protestes a tot el món musulmà en què van morir 50 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.