Política

Al-Qaida reivindica l'atemptat suïcida a l'ambaixada de Dinamarca i confirma que va ser per les caricatures

Pakistan

La xarxa terrorista Al-Qaida ha reivindicat l'autoria de l'atemptat suïcida amb cotxe bomba perpetrat dilluns passat contra l'ambaixada danesa a la capital pakistanesa, Islamabad, i que va ser una venjança per la publicació de caricatures de Mahoma en què van morir vuit persones i una trentena van quedar ferides.

En un comunicat publicat a internet i signat pel líder d'Al-Qaida a l'Afganistan, Mustafà Abu al-Yazid, la xarxa remarca que Dinamarca "no es va disculpar" per la publicació de les caricatures. L'atac va ser, segons el comunicat, una "venjança contra l'infidel govern (...) de Dinamarca que va publicar els dibuixos degradants del profeta (...) i va rebutjar disculpar-se".

L'autenticitat del comunicat, que també indica que publicaran un missatge del terrorista suïcida, no es pot verificar.

L'explosió va destruir la porta d'accés de l'ambaixada i va provocar danys a la façana de l'edifici i als vehicles que estaven estacionats als voltants. L'edifici diplomàtic està situat en un barri exclusiu en què es troben també altres delegacions oficials estrangeres.

L'explosió va deixar un cràter d'aproximadament un metre de profunditat al carrer i un motor de cotxe va ser trobat a uns deu metres del lloc de la deflagració. Les imatges de la televisió van mostrar importants danys als edificis i vehicles pròxims.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.