Política

Boxa d'elit sense KO

Debat entre Solbes i Pizarro

A diferència dels seus primers espases, els púgils econòmics de PSOE i PP es van desafiar ahir en un combat d'elit únic i sense revàlida a Antena 3. Drets durant una hora i quart, protegits darrere un faristol, retallats sobre el fons d'un fingit amfiteatre blanc, cara a cara i sense importar si apareixien en l'únic debat a la dreta del moderador i no podrien aparèixer a l'esquerra en un altre per compensar.

A l'esquerra de Matías Prats i de la pantalla, Pedro Solbes (Alacant, 1942), economista sobri i veterà bregat als gimnasos ministerials des del 1993. A la dreta, Manuel Pizarro (Terol, 1951), àgil advocat de l'Estat forjat a cavall entre la UCD i els mercats de valors i que ara canvia d'esport de contacte. En joc l'actual cinturó de Solbes: el diagnòstic sobre les turbulències de l'economia i el títol de ministre del ram entre 2008 i 2012.

Ajudat pel to de veu pausat i no tant per la inflamació d'un ull que encara arrossega, Solbes va enviar un diagnòstic calmat de bona salut. "Parlar de crisi és prematur, prefereixo turbulències", va precisar situant el debat. "Estem en un moment de crisi, en què el vell no acaba de morir i el nou no acaba d'arribar i el PSOE ofereix atur, inflació i incertesa", li va etzibar Pizarro.

Abraçades inofensives
Tot i que en algun moment hi va haver esbossos de cops baixos, al final tot va quedar en inofensives abraçades. El moment més tens va ser quan un Solbes extremadament didàctic, amb un bolígraf a la mà i armat de gràfics, li va preguntar a Pizarro d'on pensa treure els 30.000 milions que costa la reforma fiscal del PP. "Doncs suprimint el ministeri de Vivenda i l'Oficina Econòmica de la Moncloa, no pagant les reformes del pis del senyor Bermejo i no pagant terroristes perquè no s'ha il·legalitzat ANB", va colpejar l'expresident d'Endesa. "Comença amb la demagògia sobre el pis de Bermejo i la seva reforma era de 250.000 euros, ¿amb quina xifra vol que ho comparem, perquè hi ha moltes xifres per comparar?", va repel·lir l'atac Solbes marcant el cop però sense consumar-lo.

I això que el passat que ha catapultat Pizarro a l'èxit l'havia revisitat en forma de disgust. A primera hora, Endesa, ara ja d'Acciona i Enel, revelava en un escrit a la CNMV que Pizarro va cobrar una indemnització d'uns 10 milions d'euros, que són deu vegades el sou de Solbes, Zapatero, De la Vega i els 14 ministres restants junts. Un caramel molt llaminer el mateix dia d'un debat televisat que un elegant Solbes ni tan sols va gosar desembolicar. Ja havia dit que "no necessita el KO". I mentre l'àrbitre agraïa no ser el protagonista, Pizarro recordava que "hi ha un respecte antic, Don Matías".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats UNITS

Trump, evacuat d’un míting amb sang a la cara després del so d’uns trets

BARCELONA
ESTATS UNITS

Biden lluita en campanya per contrarestar la caiguda de suports

BARCELONA
política

L’ANC trasllada al carrer el seu rebuig als embats judicials

barcelona
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus a la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona
GUERRA A GAZA

Noranta morts per un atac israelià a una zona de desplaçats a la Franja

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA