Política

Cinc militants de base veterans acompanyaran l'AVUI.CAT a mítings dels partits rivals

ELECCIONS 9 DE MARÇ

Després d'una precampanya escalfada per la crisi de les infraestructures ferroviàries i per l'arribada del TGV a Barcelona, els cinc militants que seguiran la campanya per a l'AVUI.CAT són citats a l'estació de Sants. No es coneixien i són presentats. Són quatre homes i una dona. Petonegen la dona i entre ells fan una encaixada de mans.

Ella és Mercè Aguilar, del PP. Celebra l'arribada del TGV perquè té una filla a Madrid, però critica l'execució de les obres. "Haurien d'haver vigilat perquè no els sortissin esquerdes als veïns, que no hi ha dret, que són gent humil!", es queixa. Al seu costat, Joan Garcia Tristany, d'ICV, se la mira de reüll. "Més val que no toquem aquest tema, perquè això del TGV ho vau començar vosaltres", l'adverteix. S'hi afegeix Pere Massana, d'ERC, que està d'acord amb Tristany que "Rodalies és més important que el TGV". Josep Guinot, del PSC, desaprova aquestes opinions amb una caiguda d'ulls. "No es poden barrejar les coses, són coses diferents, tot és important, i els passatgers de l'AVE estalvien catorze avions cada dia, això és molt gran!", replica. Vicenç Enguix, de CiU, hi posa la ironia: quan s'assabenta que Adif no ha autoritzat la foto de grup a les andanes del TGV –com s'havia sol·licitat per escrit– ens recorda amb una mitja rialla que aquest espai "està reservat per a la ministra Álvarez".

Mentre es col·loquen davant la façana de l'estació per deixar-se retratar s'acaben d'explicar la trajectòria política. I volen saber qui serà el primer a actuar. Li ha tocat a Pere Massana. El republicà serà el primer que anirà a un míting equivocat. S'estrenarà en l'arrencada de campanya del PSC, al Guinardó, amb Carme Chacón i José Montilla. Primer protesta una mica perquè no podrà assistir a l'inici de campanya dels seus, però després hi cau: "De fet, els meus ja sé què diran", admet.

Demà, Vicenç Enguix, de CiU, assistirà al míting de Joan Herrera, cap de llista d'ICV, a Santa Coloma de Gramenet. Tots els partits catalans amb representació al Congrés han acceptat amb esportivitat la proposta de l'AVUI.CAT: cada formació ha designat un militant de base veterà per participar en el projecte i rebrà els militants dels partits rivals en els seus actes. El resultat es podrà veure en vídeo a l'AVUI.CAT i la crònica escrita es llegirà a les planes de política de l'AVUI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.