Política

Catalanistes cara a cara

Quan el republicà Pere Massana és conduït a Tarragona per assistir a un acte de CiU en l'últim dijous de campanya, ningú no sap que aquesta serà l'última entrega de la sèrie En el míting equivocat. Estava previst que el militant de CiU (UDC) Vicenç Enguix tornés la visita a ERC aquest divendres, en l'últim acte electoral dels republicans a Barcelona. Havia de ser una doble sessió de catalanistes cara a cara, però l'atemptat d'Arrasate ha trastocat els plans: ERC ha suspès l'últim míting i Enguix no s'hi ha pogut infiltrar.

El dia abans, a Tarragona, Josep Antoni Duran i Lleida, el candidat democratacristià de CiU, fa la seva entrada al teatre Metropol a tota velocitat. Pere Massana nota com li passa pel seu costat com una exhalació –ningú diria que fa tres setmanes era en un sala d'operacions– mentre els seguidors de CiU aplaudeixen i enarboren senyeres. Primer parlen Jordi Jané, cap de llista per Tarragona, i Artur Mas i finalment pren la paraula Duran. Com sempre, anuncia que farà respectar Catalunya, reparteix crítiques a tort i a dret i assegura que el país només ha estat ben defensat quan CiU ha tingut influència a Madrid.

Al final arriba al moll de l'os. "Hi ha altres opcions nacionalistes, com ERC, però ERC ha perdut la gran oportunitat de la seva vida. Ha pogut defensar els interessos de Catalunya i no ho ha fet. Ara és l'hora que els votants d'ERC donin una oportunitat al catalanisme polític que ho pot fer". També recorda als catalanistes les maldats del PSC, que és "més PSOE que mai". "El PSOE ha acabat amb el PSC i ara vol acabar amb el catalanisme polític", sentencia.

Pere Massana encaixa bé que CiU vulgui prendre els votants al seu partit. "Mira, nosaltres també voldríem els seus vots, suposo!", admet. El que no entén és que CiU es mostri com a garantia de la força del catalanisme a Madrid. "No sé què diuen del que aconseguien quan tenien força a Madrid, si no n'han tingut mai, si han governat 23 anys i això és el que tenim, la trista misèria!", els etziba. Pel republicà, l'explicació de les crítiques de CiU és molt senzilla. "Ells eren els que volien pactar amb el PSC, aleshores potser el PSC no seria espanyolista i ells no serien traïdors. El que els passa és que tenen ràbia perquè Montilla els va plantar cara", resumeix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.