Política

Una militant del PP escolta en silenci les consignes independentistes d'ERC en un míting

Mercè Aguilar, la militant del PP fitxada per l'AVUI.CAT per a la sèrie En el míting equivocat, assisteix a un acte d'ERC. És a Cornellà de Llobregat, la ciutat on van "parir" l'entusiasta republicà Joan Tardà, en "una família obrera i patriòtica", segons les seves paraules. Així es presenta el diputat al Congrés davant del seu públic.

Després d'advertir que els catalans no es poden permetre viure amb "exquisidesa com si fossin suïssos" i de recordar-los que han de mantenir-se sempre en el "combat" i en la "brega" –fet que equival a no abstenir-se i a no votar en blanc–, Tardà desitja una "Catalunya lliure i socialista" i passa la paraula al seu nou cap de llista, el molt més pausat Joan Ridao. Tot i tenir la pressió dels participants al sopar míting, que volen veure el Barça-Celtic mentre sopen, Ridao s'allarga detallant els motius pels quals, segons ell, s'ha de votar ERC. Entre d'altres coses, assegura que Espanya ja no cedirà ni una mica més, que ja s'ha vist el que donava amb l'Estatut.

Tot i així, admet que podrien arribar a pactar amb el PSOE si Zapatero "es bateja abans de la comunió", per exemple, publicant les balances fiscals. El que calgui per evitar que el PP torni a governar, amb "barruts" com Zaplana i Pizarro i la nena que Rajoy esmenta en els debats amb Zapatero, que "deu ser la nena de L'exorcista".

Mercè Aguilar segueix els discursos callada. Només va esbufegant i de tant en tant xiuxiueja "quina barbaritat!", fluixet, diverses vegades. Quan surt conclou: "Són d'una radicalitat extrema. No deixen ningú sencer, insulten tothom, es presenten com si ells fossin els únics assenyats", es queixa. Mercè ho té clar: "Jo m'estimo Catalunya, però d'independència, ni parlar-ne, no m'agrada, ens hem de respectar", sentencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.