Política

Fillon confirma que França està disposada a rebre els guerrillers de les FARC si alliberen els ostatges

El primer ministre francès, François Fillon, ha confirmat avui la possibilitat que França aculli guerrillers de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) en el marc d'un intercanvi d'ostatges amb la guerrilla per part del Govern que dirigeix Álvaro Uribe. La possibilitat s'ha donat a conèixer després que les FARC anunciessin ahir que alliberaran Clara Rojas, col·laboradora de la francocolombiana Ingrid Betancourt, el seu fill de 3 anys i una parlamentària i que s'entregaran al president veneçolà, Hugo Chávez.

"El president Uribe m'ha indicat que desitja que França pugui acollir-los", ha assenyalat Fillon en declaracions a l'emissora Europe 1. "França ha indicat que està disponible, al costat d'altres països europeus i altres països de l'Amèrica Llatina, a fer-ho", ha precisat el primer ministre, coincidint amb la jornada de mobilització a favor de Betancourt.

El primer ministre ha considerat que l'anunci de l'alliberament de la que va ser cap de campanya de la candidatura de Betancourt a la presidència s'ha de prendre "amb la mesura que s'imposa perquè aquests ostatges encara no han estat alliberats, però se sent que hi ha un procés que està en marxa i que es correspon amb les iniciatives que França va posar en marxa fa unes quantes setmanes sota l'autoritat del president de la República", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.