Política

Les FARC confirmen a la seva pàgina d'Internet l'alliberació de tres ostatges

La guerrilla colombiana de les FARC ha confirmat en la seva pàgina web la posada en llibertat, "com a desgreuge" de tres dels seus ostatges, un d'ells un nen nascut en captiveri, i l'agència Anncol, que acostuma a difondre els seus comunicats, demana al govern que "no s'hi interposi".

En la pàgina de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) l'anunci de l'alliberament va ser "penjat" fa dos dies.

Segons les FARC, aquesta posada en llibertat seria "un desgreuge" a les gestions de tres mesos cancel·lades el 21 de novembre per Uribe a la sol·licitada mediació del president veneçolà, Hugo Chávez, i la senadora opositora colombiana Piedad Córdoba.

A la seva pàgina les FARC assenyalen que "comença una nova vida per a Emmanuel que ha conegut la vida dura de la selva", que "és el seu ambient de naixement". Emmanuel es fill de Clara Rojas i d'un guerriller.

Afegeix que es tracta d'"un nen que representa la terrible paradoxa que pateixen milers i milers de nens a Colòmbia. El seu pare és un guerriller del poble que lluita per un país nou; la seva mare de la oligarquia" i subratlla que "va vèncer l'amor". "No podem permetre que la oligarquia agafi el nen com a "cavallet de batalla" i demana que creixi "com un nen normal, com haguessin volgut els seus pares, si la situació ho hagués permès, al costat dels dos".

Al final de la nota, Anncol espera que "el govern i la resta de l'estat colombià no s'entravessin com 'vaques mortes al camí' per fer realitat aquesta alliberació, que no ha estat aconseguida per ells". Puntualitza: "s'ha de dir ben alt. Aquesta alliberació es fa contra el desig d'Álvaro Uribe. Així posin d'alegres i contents".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.