Política

Conclou l'alliberament de les dues ostatges de les FARC

Les colombianes Clara Rojas i Consuelo González de Perdomo han estat posades en llibertat, avui, per la guerrilla colombiana de les FARC, segons ha anunciat el president veneçolà Hugo Chávez i ha confirmat la delegació del Comitè Internacional de la Creu Roja a Bogotà.
Les alliberades són l'excandidata a la vicepresidència de Colòmbia Clara Rojas, segrestada per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) el 23 de febrer de 2002, i l'excongressista colombiana Consuelo González de Perdomo, retinguda per aquesta guerrilla des del 10 de setembre de 2001.

Chávez ha explicat: "He saludat el cap de la patrulla de les FARC, Clara i Consuelo, i el ministre d'Interior, Ramón Rodríguez [que era a la selva colombiana on s'ha produït l'alliberament] m'ha dit que estan en bones condicions de salut".

Vol directe a Veneçuela
Els helicòpters on viatgen les dues alliberades han arribat aquest vespre a l'aeroport veneçolà de Santo Domingo, d'on seran traslladades a Caracas en avió.

Poc després de l'anunci de l'alliberament el govern dels Estats Units ha donat "la benvinguda" a la mediació d'Hugo Chávez en l'operació de rescat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.