Política

Clara Rojas assegura que porta tres anys sense saber res d'Ingrid Betancourt

La recentment alliberada per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) Clara Rojas ha dit tan bon punt ha trepitjat terra de Caracas que ja vol recollir i abraçar el seu fill Emmanuel.

En declaracions des de la capital veneçolana a l'emissora colombiana Caracol Radio ha assegurat que li van prendre el seu fill quan tenia vuit mesos de vida i que al mes de desembre passat es va assabentar per la ràdio colombiana que Emmanuel està sota la custòdia de l'Institut de Benestar Familiar de Colòmbia.

Pel que fa a la seva companya de partit, l'excandidata a la presidència colombiana Ingrid Betancourt, Rojas ha indicat que porta tres anys sense saber d'ella i que està preocupada per les condicions en les qual es troba. Ha detallat que les van separar com a mesura de seguretat i que just abans que es veiessin per última vegada van estar caminant 20 dies seguits.
Ingrid Betancourt va conèixer el seu fill Emmanuel quan era nounat i li va fer una peça de roba que Clara Rojas ara porta a la maleta per ensenyar-li a la seva mare, Clara González de Rojas, i a la mare de la colombiano-francesa, Yolanda Pulecio, perquè la vegin.

D'altra banda, també ha confirmat que amb ella i amb l'altra ostatge  també alliberada avui, l'exsenadora Consuelo González de Perdomo, les FARC van enviar proves de vida de setze segrestats, entre les quals hi ha evidències de Jorge Eduardo Gechem, Gloria de Polanco, Alan Jara, el coronel Mendieta i el sergent Delgado, els quals ja han estat lliurats a la missió humanitària. "Ells s'han quedat molt tristos, ha estat una imatge esgarrifosa el comiat dels companys de segrest", ha relatat Rojas a l'emissora Caracol Radio.

Rojas ha indicat que "va ser tenaç" la seva decisió de tenir el seu fill Emmanuel, que "es diu així perquè és un regal de Déu", i ha considerat que és viva gràcies a ell. Pel que fa al guerriller que és el pare del seu fill ha assegurat que no té notícies d'ell. Ha recordat que el part, que va tenir lloc el 16 d'abril del 2004, va ser difícil i que va ser auxiliada per un infermer de les FARC que tenia coneixements de medicina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.