Política

Betancourt viatja a París, on serà rebuda aquesta tarda per Sarkozy

Món

Íngrid Betancourt arribarà aquesta tarda a França, on serà rebuda amb tots els honors pel president Nicolas Sarkozy, que l'esperarà a la base militar de Villacoublay, als afores de París. A continuació, Betancourt protagonitzarà una recepció oficial a l'Elisi en companyia dels membres dels comitès de suport que han lluitat durant més de sis anys pel seu alliberament.

En els últims dos dies, Betancourt ha agraït als francesos la seva mobilització i ha proclamat sense descans l'amor que sent per la seva segona pàtria. "Tinc ganes de ser a França, tinc ganes de ser a casa meva", va dir ahir. "Vull abraçar el president Sarkozy per dir-li que l'admiro i que li dec el fet de ser aquí avui". Betancourt es quedarà en territori francès "durant uns dies" i podria ser rebuda per l'Assemblea Nacional.

Interrogada ahir per la televisió francesa sobre el seu futur en política, Betancourt va respondre que vol tenir temps per "prendre una decisió tranquil·la", però es va mostrar disposada a "trobar una manera de ser útil".

Per la seva banda, la presidència francesa va confirmar ahir que no va participar en l'operació militar que va permetre l'alliberament de la francocolombiana. "No esperàvem la resolució en aquell moment precís", va indicar el secretari general de l'Elisi, Claude Guéant, que va explicar que van conèixer l'alliberament "uns quinze minuts abans" que les agències de premsa. Dimecres a la nit, Sarkozy va acollir la família de Betancourt a l'Elisi, en oficialitzar-se la seva llibertat. Els fills i la germana de l'ostatge hi van pronunciar un emotiu discurs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.