Política

Els alliberats per les FARC alerten del deteriorat estat de salut de Betancourt

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha demanat al cap de les FARC, Manuel Marulanda, que mentre segueixen "tramitant" l'alliberament de l'excandidata presidencial Ingrid Betancourt, ordeni el seu trasllat a un lloc on ell la tingui a prop.

"És possible que tu no sàpigues" que les condicions del seu captiveri són "molt delicades", ha afegit Chávez, i ha recordat que Betancourt, segrestada fa sis anys per les FARC, és "l'única dona que queda" en poder de la guerrilla.

La petició a Marulanda l'ha fet el president de Veneçuela en una reunió amb quatre excongressistes colombians als quals el grup guerriller ha entregat a la selva de Colòmbia en una missió governamental veneçolana i de la Creu Roja en una decisió unilateral. Aquestes quatre persones "ens expliquen", ha reiterat Chávez, que la situació de Betancourt "és molt difícil" i "a veure com mirem d'alliberar Ingrid, i tant de bo tots els ostatges".
El governant ha dit que agraïa "molt" que el grup guerriller del país veí li hagi entregat sis segrestats, cosa que demostra, ha subratllat, que "creuen en mi", i s'ha compromès a seguir complint la seva paraula de gestionar l'alliberament de tots els captius.

L'excongressista Gloria Polanco, l'única dona alliberada aquest dimecres, ha insistit a Chávez que Betancourt està molt malament de salut.

Prèviament, l'excongressista colombià Luis Eladio Péres, un altre dels alliberats, ha assegurat que el grup guerriller "s'ha acarnissat amb Ingrid Betancourt" i que "s'ha de fer alguna cosa perquè "té problemes físics i està molt mal tractada per la guerrilla".

Betancourt, segrestada el 23 de febrer del 2002, té un "problema recurrent de fetge" i està "malament física i moralment". Per això "s'ha de demanar, clamar i exigir" la seva llibertat, ha insistit Pérez. Ha dit que l'última vegada que va veure Betancourt va ser el passat 4 de febrer, "quan vam començar la marxa de la llibertat", fent al·lusió al dia en què va començar la caminada fins al lloc on van ser alliberats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.