Política

Colòmbia mostra el vídeo del rescat d'Íngrid Betancourt

Món

El ministeri de Defensa de Colòmbia ha fet públic el vídeo del rescat d'Íngrid Betancourt i catorze ostatges més. Els militars que hi van participar es van fer passar per estrangers i periodistes, entre els quals una dona que va fer veure que era infermera. Colòmbia argumenta amb aquestes imatges que no va pagar ningú per rescatar els ostatges.

Les imatges de l'Operació Jaque van ser enregistrades per un integrant de la missió que es va fer passar per periodista. En el vídeo es veu els segrestats abans de pujar a l'helicòpter  que els va salvar del seu captiveri en un camp obert envoltat de desenes de guerrillers armats.

Un dels militars, que es va fer passar per italià i cap d'una missió internacional fictícia, fins i tot convenç César, el cap rebel que vigilava els ostatges, que deixi la seva arma en custòdia ja que en tractar-se d'una gestió humanitària no la podia portar dins de l'helicòpter.

César accepta la demanda i abandona la seva arma, com també ho fa el company de les FARC que l'acompanyarà a l'helicòpter que els hauria d'haver conduït cap a un campament en què els segrestats haurien de quedar sota les ordres del nou cap de la guerrilla colombiana, Alfonso Cano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.