Política

La manifestació de 200.000 serbis a Belgrad se salda amb un mort i 130 ferits

Els aldarulls durant la manifestació de 200.000 persones pel centre de Belgrad de dijous van causar un mort i 130 ferits entre civils i policies, així com la detenció de 192 persones, segons el ministeri serbi.

El comunicat oficial especifica que dels ferits 78 són civils i 52 policies. També confirma que s'ha dut a l'institut de medicina forense el cadàver carbonitzat d'una persona, trobat després de l'incendi que van causar grups violents a la planta baixa de l'ambaixada dels Estats Units.

Atac a diversos consolats
La policia ha indicat que "es van produir diversos incidents en els quals van patir danys els edificis de les representacions diplomàtiques i consulars d'EUA, Turquia, Croàcia, el Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Bòsnia i Hercegovina i Canadà.

També van malmetre un restaurant de la cadena nord-americana McDonalds, 90 instal·lacions comercials, diversos vehicles, la il·luminació dels carrers i la senyalització de trànsit. El comunicat destaca també la participació de més de 500.000 ciutadans en la protesta contra la independència de Kosovo, que es va celebrar simultàniament i de forma pacífica en el centre de la capital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.