Política

El govern felicita Kosovo per carta per la independència

Canvis territorials

El govern espanyol s’alia amb Sèrbia i Rússia i no reconeix la independència de Kosovo. L’executiu català el felicita. El vicepresident i responsable de la secretaria d’Exteriors de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha fet arribar al primer ministre del naixent Estat kosovar una carta en què li dóna l’enhorabona pel seu recent nomenament i perquè el seu país hagi aconseguit la independència i la “llibertat” per via parlamentària.
La carta, a la qual ha tingut accés l’AVUI, està datada del 18 de febrer, l’endemà que el Parlament kosovar votés la independència. Fins ara el govern s’havia remès públicament en el seu posicionament a la resolució frustrada d’ahir del Parlament, que mostrava suport al dret a decidir si tenia l’aval de l’ONU i la UE, però de la qual el PSC es volia desmarcar.

G3+1 per un 2014
Amb tot, Kosovo no és un exemple dels aliats internacionals que busca Exteriors, en mans d’ERC, per aconseguir més poder i establir suports en un hipotètic referèndum d’autodeterminació. Justament ahir, Carod va signar amb el ministre d’Exteriors de Flandes, Geert Bourgeois, un acord estable de col·laboració.

Per la secretaria que lidera Dolors Clavell, la prioritat és l’eix que formen Escòcia, Flandes i Catalunya –nacions sense Estat més equiparables– amb el Quebec –on l’independentisme passa per hores baixes– a la recambra. El que ja es coneix a Exteriors com “G3+1”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.