Política

El president polonès no vol ratificar Lisboa

Unió Europea

El president polonès, Lech Kaczynski, ha anunciat aquest dilluns al vespre que no firmarà el tractat europeu de Lisboa perquè estima que “no té sentit” ratificar-lo després del refús dels electors irlandesos.
“De moment, la qüestió del tractat no té sentit”, afirma el president conservador polonès en el diari Dziennik, segon l’edició en línia de la publicació.

Tot i això, el Parlament polonès va ratificar, al mes d’abril, el tractat destinat a reformar el funcionament de les institucions europees. Però perquè sigui definitivament operativa, la ratificació ha de ser firmada pel president.

La defecció de Lech Kaczynski representa un cop seriós als esforços del president francès, Nicolas Sarkozy, que intenta circumscriure el problema de la ratificació a Irlanda durant la seva presidència de la Unió Europea, que ha començat aquesta matinada.

“És fa difícil de dir com acabarà això. De tota manera, l’afirmació segons la qual no hi ha Unió Europea si no hi ha tractat no és seriosa”, afegeix el president Kaczynski.
D’altra banda, la Comissió Europea va suspendre ahir la ronda de negociacion s amb la Comunitat Andina prevista per a la setmana que ve, perquè considera que no hi ha consens en el grup andí respecte a la part comercial d’un futur acord d’associació.

En el seu comunicat, la Comissió parla textualment d’“absència de posicions conjuntes” i que ja havia informat de la seva decisió de suspendre la reunió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.