Política

Els 27 signen a Lisboa el Tractat que substituirà la fracassada Constitució Europea

CATALUNYA

La Unió Europea s'ha reinventat aquest dijous a Lisboa. Els caps d'estat i de govern dels 27 han posat fi a set anys d'intenses negociacions firmant el nou Tractat de reforma de la UE, que substitueix la Constitució Europea fracassada pel rebuig de França i Holanda en referèndum.

Només Irlanda, per llei, haurà de sotmetre també aquest cop a referèndum el Tractat, mentre que als altres 26 estats el text s'aprovarà directament als parlaments i entrarà en vigor l'any 2009, sense risc d'una nova paràlisi que torni a deixar la nau europea sense rumb.

"Ja fa molt que Europa no és el centre del món, però amb la capacitat d'acció que ens dóna el Tractat de Lisboa, la Unió estarà més ben posicionada que qualsevol altre país o grup de països no per imposar sinó per proposar les solucions globals que el món necessita urgentment", ha celebrat el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.