Política

C's considera que el 'Manifiesto' cal perquè el castellà està en "període d'extinció" en l'administració catalana

Debat lingüístic

El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha acusat el portaveu del PSC, Miquel Iceta, de "mentir" sobre el Manifiesto por una lengua común en defensa del castellà, i ha assegurat que sí que és "necessari".

En declaracions a Europa Press, Cañas ha criticat que Iceta considerés que el manifest no cal i té motivacions polítiques i no culturals.

Per C's, les declaracions d'Iceta són conseqüència del "nerviosisme" del PSC, que "quan està nerviós, menteix, ataca i menysprea qui no pensa com ells".

"El Manifiesto cal perquè marca el camí ètic", ha subratllat Cañas, que ha admès que l'ús social del castellà no està en perill a Catalunya, tot i que sí en "període d'extinció" en les administracions catalanes.

A més, ha convidat el PSC a "deixar de fer valoracions i a complir la llei", aplicant la tercera hora de castellà en els col·legis o fent del castellà llengua vehicular en l'ensenyament català.

Ha advertit que C's "seguirà la lluita per restablir l'equilibri lingüístic". També ha dit que té "por" de la nova llei d'educació de Catalunya, perquè la veu "instrumentalitzada" per ERC per consagrar el model d'immersió. "No cedirem fins que desaparegui la immersió", ha afirmat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.