Política

Fidel Castro diu al parlament cubà que ja no s'aferra al poder

el ministre d'Economia, José Luis Rodríguez, ha anunciat que l'illa creixerà aquest any un 7,5% i no complirà el seu objectiu del 10%

El líder cubà, Fidel Castro, ha dit en un missatge llegit en l'última sessió de l'actual legislatura al seu país que ja no s'aferra al poder, com havia passat abans "per excés de joventut i manca de consciència".

El cap de la revolució es va referir al críptic missatge del 17 de novembre passat en què va assenyalar que el seu "deure elemental" no és aferrar-se als càrrecs i "molt menys obstruir el pas a persones més joves, sinó aportar experiències i idees el modest valor de les quals prové de l'època excepcional que em va tocar viure".

"Era una etapa en què creia conèixer el que havia de fer i desitjava poder fer-ho", ha afegit Fidel en el seu missatge,  ha puntualitzat que els motius per al canvi han estat "la pròpia vida" i l'aprofundiment de l'estudi de l'heroi cubà José Martí i dels clàssics del socialisme.

L'economia de l'illa
En la sessió legislativa, presidida pel president provisional de Cuba, Raúl Castro, el ministre d'Economia, José Luis Rodríguez, ha anunciat que l'illa ha crescut aquest any un 7,5% i no ha complert el seu objectiu del 10%, i un 8% el 2008, cosa que confirma la tendència a la baixa de l'economia cubana després d'augmentar un 12,5% el 2006.


Entre els problemes quotidians als quals s'enfronten els cubans, Castro va apuntar l'escassa producció d'aliments i els seus alts preus, sobre els quals "el país treballa amb urgència vital". A més, va dir que el govern està buscant mesures per augmentar la productivitat, la inversió, la producció i l'exportació i controlar les deformacions en els sistemes de preus i salaris per la convivència de dues monedes.

Raúl Castro, ha clausurat la sessió ordinària de la sisena legislatura de l'Assemblea Nacional destacant que el socialisme és l'únic sistema capaç de vèncer les dificultats i reconeixent un "excés de prohibicions a Cuba".
A més, ha instat a enfortir la integració, cooperació i cohesió en l'activitat de direcció dels organismes de l'Estat, el Govern, la Unió de Joves Comunistes i les organitzacions de masses a tots els nivells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.