Política

Raúl Castro, elegit nou president de Cuba

La sessió de l'Assemblea Nacional ha votat Raúl Castro com a successor de Fidel Castro. El ja nou president de Cuba, Raúl Castro, assegura que assumeix el càrrec conscient que "Fidel és Fidel" i que només el Partit Comunista de Cuba pot ser digne hereu del líder cubà.

En el primer discurs com a president, Raúl ha demanat permís a l'Assemblea per poder seguir consultant al líder cubà sobre "les decisions d'especial transcendència per al futur de la nació", especialment les vinculades, amb la defensa, la política exterior i el desenvolupament socioeconòmic". L'Assemblea ha acceptat unànimement la petició del nou president.

El general Raúl Castro, de 76 anys, ha estat nomenat president de Cuba per a succeir en aquest càrrec al seu germà Fidel, de 81, que va estar 49 anys i 55 dies en el poder. Raúl Castro encapçalava la llista única de candidats presentada a l'Assemblea Nacional del Poder Popular per a designar al nou president del Consell d'Estat, màxima autoritat a l'illa, per als pròxims cinc anys.

És la primera transició en el lideratge cubà des que els germans Castro van derrocar al dictador Fulgencio Batista l'1 de gener de 1959.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.